Den nemmeste og lækreste morgenmad jeg endnu er kommet på.

At kalde det “muffins” er måske lidt misvisende, men på den anden side kan jeg heller ikke komme på en betegnelse, der passer bedre. Og teknisk set bliver de også bagt i en muffins-form. 😊

Ingredienser

pr. muffin:

1 skive bacon

1 stykke toastbrød

1 æg

Evt. persille eller purløg

Fremgangsmåde

Start med at fore hver muffinform med en skive bacon.

Skær toastbrødet ud i små cirkler, og læg det ned i bunden af hver muffinform.

Slå et æg ud oven på brødet (inden i bacon-foringen).

Sæt i ovnen ved cirka 150 grader i 8 minutter – eller indtil ægget virker blødkogt.

Pynt evt. med persille eller purløg.

Sådan ser det ud lige inden de kommer i ovnen.

Det nemmeste er at bruge en muffins-bradepande med en god nonstick belægning. Det kunne f.eks. være denne Hemmabak muffinsform fra Ikea, der tilmed kun koster 89,- kroner.

Med sådan en form er det virkelig let at få vippet hver “muffin” over på tallerkenen når de er klar.

Hvor længe man giver dem i ovnen er en smagssag. Personligt er jeg glad for blødkogte æg, og kan godt lide at æggeblommen flyder lidt over når man skærer i den. Hvis du ikke bryder dig om det, så giv bare dine muffins et par minutter mere.

Under alle omstændigheder, så er dette en fantastisk måde at starte dagen på – eller et lækkert og nemt supplement til en brunch buffet.

God appetit! 🥓

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *