Hvad er vigtigst for dig? At finde et job for enhver pris – og flytte hvorhen du nu skal, for at jagte det? Eller finde et sted, du føler dig godt tilpas at bo – og derefter finde et job i omegnen?

Det er to vidt forskellige strategier. Den ene er ikke mere “rigtig” end den anden. De appellerer bare til forskellige mennesker.

Personligt hælder jeg kraftigt til den sidste.

Hvorfor bo, hvor man ikke trives?

Der er et utroligt pres på hvert individ, fra samfundets side, for bare at tage det første det bedste job der dukker op – og være taknemlig. Uanset om arbejdsforholdene er gode eller ej, uanset om man trives ved det eller ej – og uanset om man skal flytte flere hundrede kilometer væk fra sin familie og venner for at kunne passe det.

Derudover er der et narrativ om, at der er flere muligheder i de store byer. Og ja, bevares. Der er flere virksomheder koncentreret på mindre plads derinde. Men det betyder jo ikke at resten af landet er en udørk.

Hvis man ønsker at bo et specifikt sted – say, ude på en ø hvor der måske ikke er så mange virksomheder – og man ønsker det tilstrækkeligt, så skal man nok finde en løsning på situationen. Man kan pendle, man kan arbejde hjemmefra nogle dage om ugen, man kan starte sin egen virksomhed… Eller man kan tage de jobs, der er i nærområdet. For der er med garanti ét eller andet – om det så kommer med en fancy akademisk jobtitel eller ej.

Hovedsagen er, at jobbet kun optager en lille del af vores tid. Ideelt set max 8 timer dagligt. Og hvis du skal tilbringe de resterende 16 timer et sted, du ikke bryder dig om at være – måske langt fra dine venner – er det det så overhovedet værd?

For mig er svaret nej.

Det vigtigste er at bo et sted, hvor jeg trives. Resten må indrette sig derefter.

Stil spørgsmål ved, hvad andre gør!

Bare fordi alle andre slavisk følger strømmen (ind til byen) behøver du nu engang ikke at følge efter!

Alt for mange mennesker verden over er alt for bekymrede for, hvad andre tænker og føler og gør, til at mærke efter hvad de egentlig selv trives med og har lyst til.

Jeg selv trivedes absolut ikke i byen.

Nu bor jeg langt ude på landet – selvom der stadig kun er 30 minutters kørsel ind til Odense centrum. Og jeg har stadig et job. Et studie. Det er der ingen problemer forbundet med.

Du behøver ikke at bo 5 minutters vej fra dit arbejde / studie. Det, du behøver, er at bo et sted hvor du kan slappe af og holde fri når du har fri. Et sted hvor du føler dig hjemme og godt tilpas.

For mig havde byens larm og lys og lugt – og overflod af stressede, gnavne mennesker – den stik modsatte effekt.

Så i stedet for bare at følge den slagne vej vil jeg opfordre dig til at tænke over hvad du egentlig trives med – og indrette dit liv derefter.

I stedet for at lade et job diktere hvor du bor – så VÆLG aktivt det sted, du føler dig bedst tilpas med at bo. Og find så et job derefter.

Husk: Du vælger selv, hvad du vil prioritere i dit liv. Så sørg for din egen skyld for, at du foretager et aktivt valg.

(Og det, at bo på landet, er altså super fedt! 👌)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.