Jeg elsker æggesalat. Det er en super delikat spise taget i betragtning hvor let det er at lave.
Man kan spise det som tapas, på brød, eller som tilbehør til andre retter… Og med kun fire ingredienser at lege med, kan man let tune sig ind på præcis det blandingsforhold, man bedst kan lide.
Ingredienser
- 8 æg
- 3 dl mayonnaise
- 2 spsk sød sennep
- Purløg
Fremgangsmåde
Kog æggene og lad dem køle.
Pil æggene og hak dem fint. For nemheds skyld kan du evt. bruge en æggedeler, hvor du deler æggene på to eller tre leder.
I en separat skål, lav dressingen ved at blande mayonnaise og sennep godt sammen.
Hak purløgene fint, og bland i dressingen.
Hæld dressingen over æggene, og rør det godt sammen.
Ah, æggesalat.
Hvor meget man vil gøre ud af det er – helt bogstaveligt talt – en smagssag. Man kan fint bruge discount mayonnaise og den billige dijon sennep, hvis man ikke vil gøre et større nummer ud af det.
Personligt er jeg ikke så glad for sennep. Men der er alligevel flere (lidt dyrere) slags, jeg dårligt kan få armene ned over. Særligt Kudsk Sød Honning Sennep. Eller deres julesennep, men den kan man jo desværre ikke få hele året.