Endnu en opskrift i min serie af “super hurtige pastaretter”! Denne gang drejer det sig om en kombination jeg ofte har lavet, men aldrig før skrevet ned, og som er løseligt inspireret af min kærlighed til den kylling med cashewnødder jeg tit er stødt på i asiatiske buffeter.

Det er simpelthen en “Super Hurtig Pastaret” med kylling, cashewnødder og Satay sauce. Sidstnævnte fås i de fleste større supermarkeder, der har en asiatisk sektion / hylde. Det er en sauce der består af bl.a. peanuts.

Der laves mad…

Det eneste der tager tid at lave med denne ret, er at snitte alle elementerne – både grøntsager og kyllingen skal skæres i tern eller strimler, og det går der lidt tid med, afhængig af hvor fint man ønsker det.

Selve stegningen tager dog max et kvarter. Og på den tid kan man også snildt få kogt noget pasta. 👍

Ingredienser

  • Rapsolie
  • 2 løg
  • 400g kyllingefilet
  • 10 spsk Satay sauce
  • 80g cashews (usaltede)
  • 4 tomater
  • 1 squash
  • 2 gulerødder
  • 1 bundt forårsløg
  • Cayennepeber
  • Salt, peber

Fremgangsmåde

Snit låget fint og brun det i olien.

Snit kyllingefileterne i tern eller strimler, og brun dem sammen med løgene.

Tilsæt tomaterne, cashewnødderne, salt og peber og lad det simre i 2 minutter.

Snit resten af grøntsagerne i tern, og tilsæt dem sammen med Satay saucen.

Lad retten simre i cirka 15 minutter, eller til du synes grøntsagerne er passende møre.

Smag til med cayennepeber, salt og peber.

Satay saucen giver retten et nøk i retning af det krydrede, uden dermed at gøre den stærk. Hvis man ønsker retten stærkere kan man sagtens tilføje en frisk chili også.

Til sidst serveres retten med pasta – eller ris hvis man foretrækker det.

Masser af friskhed, masser af grøntsager, og en dejligt eksotisk smag det kræver meget lidt at opnå.

Velbekomme! 🍛🍴

Det færdige resultat! Pyntet med lidt persille…

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *