Vi er kommet sent i gang med at plante i år. Det er ikke af manglende vilje, men simpelthen fordi der har været så mange andre projekter der også har krævet vores tid og energi. Og så har vi heller ikke fået konstrueret det nye højbed endnu, hvilket betyder begrænset plads.

Men vi har de fire eksisterende højbede, rækken af krydderurter ved siden af udestuen – og et par spande jeg har plantet til ved siden af.

Her er hvad det er blevet til (indtil videre):

I det første højbed har vi radiser og spinat. Begge dele plukker og spiser vi af nu. Det varer ikke længe før vi skal finde noget andet at plante i det. Hvilket rimeligvis bliver mere af det samme, eftersom vi sagtens kan få det brugt. 🤩

Og i højbed nummer to er vores oregano ved at overtage det hele. Vi har plukket hæmingsløst af den, for at det ikke skal overtage det hele. Resten af bedet består primært af skalotteløg, samt en lille smule persille og purløg der har overlevet indtil videre.

Højbed nummer tre består primært af kartofler. De vokser rigtig godt til, og vi glæder os til snart at kunne spise nye kartofler med persillesovs. Derudover er der en enkelt række gulerødder, da der blev lidt plads tilovers.

Og det sidste højbed har jeg forsøgt at så rødbeder i. Sidste gang jeg prøvede at dyrke rødbeder blev de som bekendt ædt af en mosegris. Men det fjerde højbed blev konstrueret med et net under, der meget gerne skulle forhindre dét i at gentage sig. Vi krydser fingre. 🤞
Derudover er der også nogle gulerødder på vej op i dette bed.

Og så er der jo – som altid – vores utroligt levedygtige rabarbere der breder sig helt vildt. For slet ikke at tale om vores salvie og timian, der skal trimmes for ikke at vælte ud over det hele. 😲

Og vores ramsløg. Som i år fik lov til at stå (da det er mig, der slår græs nu). Og dem har vi selvfølgelig lavet frisk ramsløgssalt af, som I kan se herunder.

Derudover er der sat nogle almindelige løg i nogle spande, og så er der selvfølgelig også vores blåbær der er godt på vej. Dem glæder vi os meget til.

Vi har til gengæld hverken haft tid eller plads til at overveje at besøge en planteskole endnu i år. Så der er pt. hverken squash eller tomater – hvilket jo føles lidt mærkeligt. Men det kan være det kommer inden for den næste måneds tid.

Vi har heller ikke planter indendørs i år – hverken svampe eller chilier. Og det skyldes heller ikke manglende vilje. Det skyldes at vi har været midt i en ombygning indtil sidste uge – så de ville ikke kunne få lov at stå i fred nogen steder. 😏

Derfor er udvalget lidt skrabet i år. Men vi vender stærkt tilbage. Forhåbentlig inden for ganske kort tid. 👋

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.