Så er jeg tilbage igen! Som I nok har bemærket har der været en pause i skriveriet på det seneste. Og det er der et par rigtig gode grunde til.

Udover de dele man kort kan opsummere under “personlige årsager”, så er der den ret store årsag som jeg sidder og skriver dette indlæg i lige nu: Mit nye kontor. Det gamle køkken.

Det har taget evigheder (føles det som), men nu er det endelig færdigt. Og det har været det hele værd.

Grunden til at det har taget så lang tid er dels, at vi pludselig var nødt til at afbryde projektet for i stedet at fokusere på at få installeret en varmepumpe. Og dels at det er et gennemgangsrum – hvilket gør hele logistikken om at skulle renovere det en smule mere kringlet. Særligt i den periode hvor man pludselig står med et halv meter dybt hul midt i huset, fordi man skal støbe nyt gulv… 😁

Noget helt andet er, at vi med indretningen af dette rum pludselig har fået en stue! Den er ganske vist ikke renoveret endnu, men nu er der faktisk plads til at man kan opholde sig i den (før var der jo både kontor, soveværelse OG stue i ét rum).

Men nok udenomssnak. Det her indlæg skal selvfølgelig handle om hvordan vi gjorde, og hvorfor.

Hvorfor et kontor? Hvad for et køkken?

For det første kan det være I undrer jer over det med køkkenet… Ja, lokalet har tidligere været brugt som køkken. Da vi overtog huset var der både et grovkøkken og et almindeligt køkken. Og så stort er huset altså heller ikke, at der teknisk set er mening i den slags luksus. Så vi valgte selvfølgelig kun at have ét køkken – og dermed blev dette lokale ledigt.

Vi debatterede længe frem og tilbage om hvad vi skulle bruge det til. Soveværelse var på tale – men eftersom det er et gennemgangsrum, ville det ikke være særligt praktisk. Og da jeg i stigende grad på det seneste har arbejdet hjemmefra, og vi har forstyrret hinanden ganske forfærdeligt ved at sidde side om side mens den ene spiller Heroes & Generals og den anden forsøger at skrive en rapport om økonomisk historie… Ja, så gav det med et kontor i et andet rum bare rigtig god mening.

Det betyder som nævnt også at vi endelig kunne få en del af de møbler ud af “stuen”, som ellers har fyldt lokalet godt ud hidtil.

Selve stuen regner vi nu først med at få renoveret til næste år… Vi skulle jo også meget gerne have noget “ferie” i år… 😂

Hvordan gjorde vi så?

Det tog over et halvt år fra vi tømte lokalet og til vi endelig kunne sætte møbler derind igen.

Vi valgte at starte med at lave loftet – dels fordi vi på den måde ville få isoleret inden vinteren, og dels fordi det ligner en million uden at være særligt hårdt arbejde. Vi pillede det gamle loft ned, satte fire kasser til indbygningsspots op, isolerede, og satte et træloft op (jeg bryder mig ikke om loftsplader af gips).

Derefter gik der noget tid før vi kom videre. Næste trin var nemlig at brække det gamle gulv op. Og eftersom det som sagt er et gennemgangsrum var det ikke “bare lige”… Men til sidst fik vi da de gamle, rådne gulvplanker op. Og nedenunder fandt vi en mærkelig blanding af jord og beton. Hver gang et lag beton var brækket op var der flere nedenunder. Så det tog tid at komme dybt nok ned. Og dybt ned skulle vi: Vi skulle nemlig både isolere under gulvet, lægge rør til gulvvarme og i det hele taget sænke gulvet en ~25 centimeter, da der er mærkelige niveauforskelle i huset som vi gerne vil af med.

Som sagt så gjort. Det tog to hele dage for Jonny og min far at slippe af med al den jord og beton. Og derefter fulgte vi samme procedure som vi gjorde i køkkenet: Grus, flamingo, rør til gulvvarme, ny beton. Og mens den tørrede var det så at vi blev “distraheret” af en varmepumpe, så projektet blev sat på pause i over en måned.

Da vi vendte tilbage valgte vi at jævne gulvet med noget flydespartel (så meget lettere). Og så skulle der pilles fliser og 9 lag gammelt tapet (vi talte) af væggene. Vi valgte at sætte varmeplader (gips med flamingo) på ydervæggen for trods alt at få isoleret en smule. Og så kom vi almindelige gipsplader på de andre vægge – i simpel erkendelse af at det ville være meget lettere at få jævnt.

Vi havde på et tidspunkt gjort et fejlkøb i form af glasfilt, og det valgte vi at sætte på i stedet for glasvæv. Og det bliver sidste gang, vi bruger det. Det var simpelthen forfærdeligt. Rent bortset fra det faktum at det klør at komme i kontakt med, så knækker det også for et godt ord, og er helt generelt sværere at arbejde med. Men vi fik det da op, og fik det malet hvidt (det sugede helt grotesk meget maling).

Så kom der lister langs loftet og paneler langs gulvet. Derudover byggede vi en kasse langs soklen ved ydervæggen – primært for at kunne få isoleret yderligere og forhindre en kuldebro i at opstå der.

Vi havde talt om flere mulige gulvbeklædninger, men eftersom det er et gennemgangsrum valgte vi at købe et gulvtæppe. Det er alt andet lige det mest praktiske – i hvert fald til at starte med. Det viste sig også hurtigt at katten syntes det var det helt rette valg, da vi (i dens øjne) fik lavet hele rummet til ét stort kradsebræt med indbygget varmekilde. 😻

Og ja, jeg er selvfølgelig selv mindst lige så tilfreds. 🤣

Herunder kan I se billeder af hele processen:

Næste trin er haven, som trænger til lidt oprydning efter at have været benyttet som losseplads for alt dét, vi lige stod og skulle af med under renoveringen.

Den gode nyhed er at vi nu har lidt jord vi kan jævne ud med. Og dét skal vi nok få brugt. 😁

To the next step!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.