Et af de smukkeste, og absolut mest oversete steder i Danmark, er Fyns Hoved.

Et ganske lille område, med kuperet terræn, vidunderlig udsigt, og et varieret dyreliv.

Vi var derude sidste sommer, og jeg drømmer stadig om det.

Man kan parkere lige ved Fynshovedvej, og der er en sti hele vejen rundt. Dog er det som sagt i kuperet terræn, så er man dårligt gående vil jeg fraråde turen.

Den skjulte bænk

Til en start fandt vi den lille, skjulte bænk I ser på billedet. Der sad vi fuldkommen skjult mens folk gik forbi ovenover os, på vej op ad Baesbanke. Og mens vi sad der, var der en hel flok marsvin der svømmede rundt lige ud for os. Vi kunne høre dem ånde ud. Og vi sad selvfølgelig helt stille af frygt for at skræmme dem væk. Det holdt lige indtil nogle idioter (byboere formentlig) længere oppe ad Baesbanke, også så dem og begyndte at skrige op. Så svømmede de selvfølgelig væk.

Derefter fortsatte vi op ad Baesbanke. Det er en ufatteligt smuk tur.

På toppen af Baesbanke. I horisonten ses en række vindmøller. De står lige syd for Samsø.

Der er utroligt god udsigt oppe fra toppen af banken. Vi kunne se helt op til vindmøllerne lige syd for Samsø. Passerende skibe og kajakroere. Oppe på toppen er der også betonfundamentet fra en tysk observationspost fra 2. Verdenskrig – og man er ikke i tvivl om hvorfor den blev placeret der. Man kan se alt hvad der passerer deroppe fra, både i Storebælt og på vej ind i Odense Fjord.

Efter Baesbanke kommer en lidt hård nedstigning. Og på vejen ned har man udsigt til et område med krumodde, strandenge og strandvolde. Her er rigtig gode levevilkår for en lang række fugle – og derfor er en del af området også vildtreservat – som I kan læse mere om hos Naturstyrelsen.

Vi tog en masse billeder af hele turen, som I kan se et udvalg af her:

Jeg har næsten helt dårlig samvittighed over at skrive om Fyns Hoved, fordi jeg meget nødig vil se området fuldkommen overrendt af turister. Det er en virkelig naturperle, og den slags kan desværre let ødelægges hvis folk ankommer i for store mængder.

Men på den anden side, så er det også et af de smukkeste steder jeg nogensinde har været. Det er på linje med udsigten ned mod Marina Grande (havnen) på Capri. Og derfor er det desværre også svært at tie stille med.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.