Ja, året går på hæld, og vi tænkte at det var tid til at gøre status. Vi ser på hvad vi har nået, og hvad vi gerne vil nå i det nye år.

Ikke at vi har deciderede nytårsfortsæt, men den ene af os har det med at planlægge noget mere detaljeret end den anden…

Året der gik (for langsomt)

Til daglig går vi og tænker at vi ikke har nået en skid. Det er svært at se fremskridtet når man går og ser på tingene hver dag. Og der har jo i 2020 ikke været så mange besøgende der kunne påpege forandringerne. Desværre.

Men i virkeligheden er der sket en del.

Jonny har skiftet job to gange i år, og afslutter året med en fin fyreseddel, han fik i forsinket julegave.
Jeg selv startede året med en IT-hjemmearbejdsplads og kaos, og slutter det som fattig studerende og endnu fattigere kunstmaler der ikke kan komme til at udstille takket være pandemi og nedlukninger.

For at se på det positive, så har vi fået køkkenet færdigt – til stor glæde for os begge. Og da det kom lige før nedlukningen i foråret har det også været medvirkende til at få vores madbudget til at eksplodere… Vi har levet godt. Og derfor er den ene af os også på kur nu. Den anden kæmper med at indse nødvendigheden.

Derudover har vi fået skiftet taget på vores udestue, så den næsten er blevet brugbar – altså bortset fra ophobningen af møbler og diverse skrammel derude.

Så er der selvfølgelig vores nye postkasse (der kan holde brevene tørre), og vores stendige der forhåbentlig kan spare os for en(dnu) en oversvømmelse her i vinter. Og den nye altan, som man kan stå på uden at den braser sammen.

Vi fik også udvidet vores antal af højbede til 4 og eksperimenteret med at dyrke en masse forskellige grøntsager. Vi fortsatte succesen med gulerødder og grønkål, og fik en rekordhøst af forårsløg (to gange), samt bladbede og gul squash. Og så prøvede vi tre nye slags kål (uden held) og tomater (med varierende held) samt en masse nye krydderurter.

Og så er der førstesalen som vi stadig ikke er i mål med – men vi har fået splinternye skråvinduer og skråvægge indtil videre. Indtil det rum bliver færdigt har vi indrettet det tidligere køkken til værksted og atelier, eftersom der ikke var plads andre steder. Så maleriet er så småt blevet genoptaget også, trods manglende muligheder for udstilling.

Personligt har 2020 budt på en del skuffelser eftersom stort set alle vores planer blev aflyst. Vi kom hverken til Toscana i sommers, til Berlin på julemarkeder eller til Tenerife til jul. Vi fik ikke holdt vores kunstudstilling i marts fordi nedlukningen forhindrede det. Og det gjorde sit til at ødelægge stemningen. Men teknisk set har vi ikke aflyst nogen af de planer – de er bare blevet udskudt.

Og lad os så (endelig) se fremad…

Det nye år

Ja. Vores førsteprioritet er selvfølgelig at komme i mål med de projekter vi ikke blev færdige med. Førstesalen står højest på listen. Vi har nemlig store planer med den førstesal… Atelier / hobbyrum og musikanlæg / hjemmebiograf. Vi har det sidste års tid samlet grammofonplader som vi glæder os til at kunne afspille deroppe.

Derudover har vi store planer om at lave et værksted i garagen til alle de maskiner vi efterhånden har fået ophobet herude. Og huset kunne også godt trænge til en kærlig hånd udvendig.

Det er også planen at den ene af os skal gå amok med en rendegraver i den bagerste del af haven, så vi kan få jævnet ud og begynde rent faktisk at bruge den nederste halvdel af grunden. Det ser vi begge meget frem til (af forskellige årsager). 😁

Derudover går vi og planlægger et bryllup. Eller, det vil sige, planlægger er så meget sagt… Vi har bestemt en dato, og vi ved hvor det skal holdes. Detaljerne er der vist ingen af os der går så meget op i. Men fest bliver der i hvert fald, og så bliver det spændende om vi kan få lov til at invitere det antal gæster vi havde tænkt os…

Og så var der jo bryllupsrejsen. Det er planen at leje en (meget lille) autocamper, og køre rundt på Island en måned. Hvis verdenssituationen ikke er tilstrækkeligt forbedret til at det kan lade sig gøre til sommer, bliver vi slemt skuffede. Særligt den af os der har drømt om Island siden hun var barn, og har glædet sig til at male deroppe…

Men tiden må vise hvad der bliver muligt.

Det er vores håb under alle omstændigheder at få tid og overskud til mere kreativitet i 2021. Der er indkøbt en masse materialer. Det er mest energien der mangler, og hverken isolationen herude eller vintermørket hjælper på motivationen lige nu. Men tanken har hele tiden været at kaste sig over resin og træsnit, udover de mange mange idéer til malerier vi også har.

Og så står der en ukulele i et hjørne som den ene af os har skelet til i fire år nu, uden at kunne overkomme rigtig at gå i gang. Det skulle også gerne ændre sig.

Ja, så er der jo også det med de to runde fødselsdage. Vi fejrer dem ikke (vi holder bryllup i stedet), men teknisk set fylder vi 50 og 30 i starten af 2021. Den ene af os har det helt fint med det. Den anden græder. Så kan I selv gætte hvem der er hvem. Sidstnævnte laver pt research på piercinger. 😂

Sidst men ikke mindst, så håber vi såmænd bare på snart at kunne komme videre med vores liv ovenpå 2020. Det har ikke været sjovt for nogen, og for vores vedkommende er det ved at blive rigtig hårdt at være isoleret ude på landet uden at måtte få (særlig meget) besøg. Vi savner menneskeligt selskab, og vi savner at kunne komme videre med alle de ting vi har måttet sætte på pause i årets løb.

Vi håber at se jer alle sammen igen på den anden side af dette kaos – forhåbentlig til noget god (hjemmelavet) mad i et mere færdigrenoveret hus.

Godt nytår herudefra. Pas på jer selv og hinanden. ❤

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.