Som bekendt forsøgte vi os i oktober med en challenge: Vi ville ikke købe ind til aftensmad. Vi mente at vi efterhånden havde ophobet tilstrækkeligt med dåsemad, tør – og frostvarer til, at det snildt ville kunne lade sig gøre.

Og så ville det jo også være en let måde at spare lidt penge – om ikke andet så lige for den ene måned.

Én ting var, at vi ikke skulle købe ind. Noget andet var, at vi dermed ville undgå impulskøb – og altså undgå at blive fristet af en lækker bøf eller dyr flaske vin, som vi jo lidt har for vane. 😉

Klarede vi vores challenge? Ja. Det gjorde vi. Og vi er faktisk ikke i bund i hverken skabe, fryser eller ekstra opbevaringskasser endnu. Der er mere konserves. Der er lidt mere frossent grønt. Og der er også stadig noget at hente i haven. Teknisk set ville vi nok godt kunne klare en måned mere.

Men det gør vi ikke. 😋

Snød vi? Nej, ikke rigtig. Men vi havde ferie den ene uge, hvor vi var væk nogle af dagene. Så to aftener spiste vi på restaurant under et spaophold, og en enkelt aften spiste vi 7-retters menu på Restaurant Vår i Odense som en del af DinnerDays (og begge dele var planlagt længe før vi besluttede at gennemføre denne challenge).

Det betyder dog ikke det store. Vi ville stadig have haft nok i skabe og skuffer til at gennemføre måneden, også med de tre ekstra dage.

Hvordan gik det? Jo… Vi fik god mad? Billigere mad end vi er vant til, men det er nok også kun godt for os at skære lidt ned. Vi er jo begge meget madglade, og hvor godt vi end efterhånden har på finanserne, så skrider madbudgettet tit og ofte fordi ingen af os agerer stopklods. Vi elsker god mad. 🤷‍♀️

Hvad så fremadrettet? Har vi lært noget? Nja… For at være helt ærlig, så har vi jo altid været gode til eksempelvis at lave mad af rester, og brygge videre på gårdsdagens gryderet… Så i princippet gjorde vi ikke noget anderledes end vi plejer, bortset fra at undlade unødige besøg til supermarkedet.

Så i princippet har det nok ikke gjort den store forskel. Det har kun bekræftet hvad vi egentlig godt vidste i forvejen: AT vi sagtens kan klare os med mindre.

Men hvorfor? Altså… Det er ikke fordi vi lever en voldsomt ekstravagant livsstil i forvejen, og hvis mad er det eneste sted vi frådser, så har jeg egentlig svært ved at se problemet. Mad er totalt undervurderet i forhold til livskvalitet. Én ting er at vi behøver mad for at leve – noget andet er, hvor glade god mad gør os.

Vi kan sagtens skære ned på madbudgettet, ja. Men der er andre ting, vi hellere vil undvære, hvis vi endelig kom til at skulle træffe det valg.

Sådan er vi så forskellige.

At konkludere: Det gik strålende! Det tvivlede vi egentlig heller ikke på, at det ville. Vi kunne sagtens fortsætte en måneds tid endnu. Men vi er kommet til at købe et par gode, krogmodnede bøffer til i aften, såeh… 🤤🥩

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.