Pastatærte. Pasta – i en tærte. Det er måske ikke det mest oplagte valg, men det smager godt, og så er det en virkelig let måde at bruge sine rester fra dagen før.
Hvis man har rester af pasta og en gryderet, eller pasta og grøntsager, kan man faktisk bare bruge dem som de er, og springe et par trin i processen over.
Men ellers – hvis man skal lave det hele fra bunden – så er metoden den følgende:
Ingredienser
- 1 pakke tærtedej
- 1 pakke frosne grøntsager
- ½ pakke suppehorn
- 8 æg
- 1-2 dl mælk
- Revet ost
- Evt. en pakke skinketern
- Salt
- Peber
- Paprika
- Oregano
Fremgangsmåde
1. Start med at rulle tærtedejen ud og lægge den i tærtefadet. Prik dejen med en gaffel. Sæt derefter fadet i en forvarmet ovn på 150 grader i cirka 5 minutter.
2. Kog suppehornene i letsaltet vand, til de er “al dente” (dvs. ikke alt for bløde).
3. Steg grøntsagerne i en lille smule smør på en pande, og tilføj krydderierne.
4. Når grøntsagerne er møre blandes de med suppehornene, og blandingen fordeles jævnt oven på tærtedejen.
5. Slå de 8 æg ud og pisk dem sammen med mælken og en anelse salt. Tilføj ekstra krydderi efter behov. Blandingen hældes ud over fyldet (og skal helst dække det helt).
6. Den revne ost fordeles oven på fyldet.
7. Tærten sættes tilbage i ovnen og bager videre på 150 grader i 45 minutter, eller indtil den er stivnet i midten (test ved at prikke med en kødnål eller kniv).
Hvis man ønsker kød i tærten kan man tilføje en pakke skinketern, bacontern eller lignende. Disse steges i så fald blot sammen med grøntsagerne, og blandes tillige med suppehornene til fyldet.
Og igen kan jeg kun opfordre til at man bruger sine madrester til denne slags retter. Det er nemt, billigt og simpelthen oplagt – når man først lige har fanget idéen i det. 😊
Så eksperimenter med mulighederne – og ellers velbekomme! 🥧