Efterhånden har jeg oparbejdet en længere liste af super hurtige opskrifter på pastaretter. Retter der kan laves på max 20 minutter, og dermed er praktiske at have ved hånden i en travl hverdag.

Her tænker jeg ikke på klassikere som “pasta med pesto”, “pasta med tun / muslinger” eller “pasta varmet i kødsaft fra aftenen før” om end alle tre er meget hurtige og billige løsninger. Nej, her taler jeg om komplette pastaretter, der er lige akkurat avancerede nok til at kræve en opskrift – men ikke mere komplicerede end at de stadig kan smækkes sammen i en håndevending.

Dette er den første i hvad der nok kommer til at udarte sig til en serie af opskrifter på Super Hurtige Pastaretter!

Pasta med kylling og rejer i kokos og tomatsauce

Madlavning undervejs…

Kylling og rejer fungerer bare godt sammen. Hvilken sauce man vælger at lave til er en smagssag, men tilsammen giver kyllingen og rejerne en god bund, der har en dejligt fyldig men stadig frisk smag.

Her har jeg valgt at bruge Blue Oceans kokos/lime wok sauce. Man kunne dog lige så godt have brugt kokosmælk og limesaft. Det er udelukkende for nemheds skyld at wok saucen blev købt færdig – retten “markedsføres” jo trods alt på, at den er hurtig at lave. 😉

Så here goes:

Ingredienser

  • 170g rejer
  • 300g kyllingefilet
  • 4 forårsløg
  • 1 rød peberfrugt
  • 1 pose Blue Dragon Coconut & Lime wok sauce
  • 1 dåse tomatpuré
  • 1/2dl fløde
  • Rapsolie
  • Salt + sukker
  • Hvid peber
  • Cayennepeber
  • Pasta

Fremgangsmåde

Snit kyllingefileterne fint, og brun dem i olien. Tilsæt derefter rejerne, og lad det simre i cirka 2 minutter.

Snit peberfrugt og forårsløgene fint, og kom det på panden sammen med kylling/reje blandingen. Tilføj posen med wok sauce, salt, sukker og hvid peber. Kog op.

Skru ned til halv varme og tilføj tomatpuré samt cayennepeber. Lad det simre i cirka 2 minutter.

Tilføj fløde efter behov / præference.

Server til pasta (der koges sideløbende med de ovenstående trin).

Drys med friskrevet parmesan eller lignende.

Det færdige resultat + masser af revet Grana Padano

Jeg serverer selv retten med Tagliatelle (båndpasta), men det står jo én frit for at vælge sin favorit. Den kan også fungere sammen med nudler, eller endog ris.

Og bedst bliver resultatet selvfølgelig med et godt drys friskrevet ost. For ost kan man nu engang ikke få nok af! 🧀
Eller, jeg kan i hvert fald ikke. 😀

God appetit!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.