Når man køber et gammelt, forsømt hus må man også medregne, at der skal foretages visse reparationer. Alt i alt har vi egentlig været heldige: Tingene har generelt set værre ud end de egentlig var.

Lige vinduerne er dog et svagt punkt. De er fra 1986 (står der på det ene af dem) og har nok ikke været malet de sidste 15 år. Særligt på sydsiden af huset er de svært medtagne, og træet var nærmest ved at gå i opløsning.

Det stod klart, at det var en opgave vi ikke kunne udskyde.

Så hvad gør man, når der ikke lige pt. er budgetteret med nye vinduer?

Man kommer langt med lister og maling

Heldigvis forholder det sig sådan, at det kun er to vinduer der er tale om. De to vinduer der vender mod syd og øst – begge to placeret i stuen. Vinduerne mod nord og vest er derimod i udmærket stand. Og tagvinduerne er jo spritnye Velux som vi næsten lige har sat i…

Så, to vinduer altså. To vinduer der så således ud:

Træet smuldrede bogstaveligt talt mellem fingrene på os. Det stod klart at mange af listerne bare ikke stod til at redde.

Så løsningen var naturligvis at skifte dem ud med nye. Vi indkøbte nye lister, og jeg malede dem tre gange med svenskrød maling (da det var det eneste ikke sort/grå/hvide vinduesmaling vi kunne få billigt). De gamle lister blev fjernet og erstattet med nye.

Derefter blev hele vinduet slebet og malet – og det er en proces vi i princippet ikke er færdige med endnu, eftersom der skal mange lag maling til. 😄

Her er et overblik over hvordan processen så ud:

Slutresultatet er at vi har to vinduer, der kan holde et par år endnu. Men næste gang er der ingen vej udenom: Der skal nye til. Der er simpelthen ikke mere at reparere på. Der er ingen sandsynlighed for, at de vil kunne klare endnu en omgang lappeløsnings-reparationer.

Her virker det dog selvfølgelig til vores fordel, at der er tale om et lille hus, med relativt få vinduer. 😂

Så vi har altså vundet et par år at løbe på, hvorefter vi står foran at skulle skifte alle fire vinduer fra 1986. Når det er gjort skal det så også siges, at det eneste udvendige dør eller vindue vi ikke har skiftet, er selve hoveddøren. Alt andet vil derefter være nyt.

Det er alligevel en ret motiverende tanke.

Faktisk er vi ved at være kommet dertil, hvor vi er færdige med lappeløsninger, reparationer, og oprydning efter de tidligere ejeres laden-stå-til. Nu er vi kommet til at tingene er vendt, og vi skal begynde at bygge op igen, og tænke over hvordan vi ønsker huset skal se ud. Vi er kommet dertil, hvor vi kan tænke på fremtiden, fremfor kun at rette op på fortiden. Og det hele bliver nemmere og nemmere at overskue for hver lille ting, vi får på plads.

Og det gør jo straks arbejdet langt sjovere at udføre. 😎

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *