Dette er én af mange små retter jeg har fundet på i forbindelse med at vi har haft gæster på besøg til frokost. I den forbindelse plejer jeg at servere en række små, lette retter – grillspyd, minitærter, sandwiches, salater…

Sidste gang besluttede jeg så at lave mini pizzaer. Vi dyrker selv gule østershatte, så det var en no-brainer at bruge dem som fyld. Og jeg havde en smule hytteost til overs fra en anden ret.

Derefter var det bare at få fyldet fordelt på pizzaerne, og finde noget grønt at pynte med.

Det er en afsindigt nem ret at lave – god til forret, eller som snack – og virkelig delikat. Smagen er let og mild, men man kan nemt tilføje noget stærkere ost eller nogle flere krydderier hvis man vil have den kraftigere endnu.

Ingredienser

  • 1 pakke pizzadej
  • ca. 100g hytteost
  • 300g gule østershatte
  • Salt
  • Peber
  • Timian
  • Ærteskud
  • Evt. revet ost

Fremgangsmåde

Stik en pakke færdiglavet pizzadej ud med et glas, så du får en række ensartede, mindre stykker.

Rens østershattene, og steg dem i smør med salt, peber og timian i cirka to minutter (hellere for lidt end for meget).

Fordel hytteosten ud på stykkerne. Læg østershattene ovenpå.

Kom evt. revet ost ovenpå, hvis du ønsker.

Bag i en forvarmet ovn på 150 grader i cirka 10 minutter, eller indtil kanterne på pizzaerne er lysebrune.

Pynt med friske ærteskud eller lignende.

Det er såmænd det hele. Så som jeg altid siger: Madlavning behøver hverken være svært eller tage lang tid. 🍄

Og alligevel ligner resultatet en million – og er noget, du roligt kan servere for dine gæster.

Velbekomme. 🤤

Close-up af resultatet 🍴

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *