Her i huset er vi som bekendt besatte af hvidløg. Vi kan simpelthen ikke få nok af det. Og derfor er hvidløgsflutes selvsagt også ret populært heromkring.

Af en eller anden grund har vi dog ikke tidligere fundet tiden til at lave dem fra bunden. Men det har vi for nylig fået lavet om på.

Jeg må sige, at jeg ikke havde forventet at få opskriften helt i hak i første forsøg – men det var hvad der skete.

Så her er den (under billedet). En ganske simpel opskrift på hjemmelavede hvidløgsflutes, der tilmed nemt kan gøres veganske, hvis I ønsker. 😍

Ingredienser

  • 20g gær
  • 4 dl vand
  • 1 tsk. salt
  • 1 spsk. akaciehonning
  • Ca. 200g fuldkorns hvedemel
  • Ca. 400g hvedemel
  • 1 pakke smør
  • 4-5 fed hvidløg
  • En håndfuld persille

Fremgangsmåde

Hvidløgssmøret

Smøret skal være blødt – dvs. ved stuetemperatur.

Pres hvidløgene og hak persillen.

Rør begge dele i smøret, indtil det er jævnt fordelt.

Køl smøret i køleskabet.

Flutes

Rør gæren ud i vandet (vandet behøver ikke varmes) indtil der ingen klumper er tilbage.

Kom salt og honning i. Rør det sammen.

Kom fuldkornsmelet i, og bland det godt.

Kom derefter den almindelige hvedemel i lidt efter lidt. Mængden kan variere.

Ælt dejen. Den er klar når den er glat, smidig og ikke længere klistrer fast til dine fingre.

Lad den stå og trække en skål med et viskestykke over i cirka 3 timer ved stuetemperatur. Dejen skal meget gerne vokse til dobbelt størrelse.

Form derefter flutes – forsigtigt, uden at håndtere dejen mere end allerhøjst nødvendigt. Lad derefter flutene trække videre på bagepladen i cirka en halv time.

Bag ved 220 grader (varmluft) i 20 minutter.

Lad derefter flutene køle.

Lav snit i flutene (cirka 3/4 igennem) og fyld disse snit med hvidløgssmøret. Jo mere, jo bedre.

Bag ved 180 grader i yderligere 10 minutter.

BEMÆRK: Hvis du vil lave en vegansk version af disse flutes, erstatter du blot honningen med sirup, og smøret med et plantebaseret alternativ, og følger ellers præcis samme fremgangsmåde. Nemt, ikke? 😃

Herunder er der lidt billeder af processen:

Jeg håber at jeg har fået dig overbevist om, hvor utroligt let det egentlig er at lave sine egne hvidløgsflutes. Og ja, det tager selvfølgelig lidt tid, men resultatet er det så afgjort værd.

De er dejligt lette og luftige takket være hævningen, men stadig bastante på grund af fuldkornsmelet – og så er hvidløgssmøret sevet ud i hele brødet, så man får den fulde smagsoplevelse i hver eneste bid. 🧄

Jeg kan varmt anbefale jer at prøve kræfter med denne opskrift. 👍

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.