For to måneder siden var hjørnet mellem garagen og det gamle skur fyldt af en stor stenbunke. Ved siden af stenbunken var der en stor rod fra en thuja, og et mindre træ der havde besluttet sig for at visne, efter vinterens oversvømmelse. Og bag stenbunken havde brændenælderne rig mulighed for at vokse sig meterhøje om sommeren.

Jeg var meget ked af situationen. Men heldigvis kom stenbunken jo væk som en naturlig bivirkning af konstruktionen af vores stendige.

Og så kunne vi begynde at overveje, hvad vi egentlig ville med den lille nye stump have der dukkede frem.

Før vi flyttede stenene ned på diget

Urtehave, udendørs bruser, kål og kartofler

Først og fremmest fik jeg pillet nok efeu af garagen til at vi fik et ordentligt lysindfald fra vinduerne. Det er rimelig essentielt, eftersom vi planlægger at lave værksted derinde.

Dernæst begyndte vi at overveje, hvad mulighederne var.

Så kom stenene væk, og vinduerne blev lokaliseret

Det lille tilbageblevne træ var vissent, og eftersom det under alle omstændigheder stod i vejen, besluttede vi at fælde det. Buskadset udenom blev også kraftigt beskåret.

Og så begyndte jeg at danne mig et overblik.

Jeg har hele tiden ønsket en udendørs bruser, og vi har stadig en stor bunke perlesten liggende, som tidligere har været i indkørslen. Så vi kunne sagtens lave dræn.

Problemet var bare, at der stod en thujarod, lige der hvor det ville være mest hensigtsmæssigt at placere bruseren. Så den måtte vi grave op. Med håndkraft.

En halv meter nede ramte vi grundvand, og blev enige om at det nok også var rigelig dybt. Jeg fyldte hullet med perlesten, og nu er vi klar til næste trin, som er en lille platform af træ til at stå på, samt opsætning og tilslutning af selve bruseren.

Og vi gravede og gravede…

Det var godt nok hårdt at få roden gravet op, men til gengæld medførte det også en dejligt stor bunke jord, vi kunne bruge til at jævne resten af stykket ud. Jorden var jo blevet trykket ned af stenene, og var derfor temmelig ujævn.

Min første tanke var bare at så græs på hele stykket, men sådan blev det ikke helt. Jeg opdagede nemlig en fundablok henne ved siden af skuret, der åbenbart havde ligget nederst i bunken og var blevet trykket godt ned i jorden. Og så kunne jeg pludselig se for mig, at der var en oplagt mulighed for at sætte flere af dem langs med væggen, til at sætte nogle af de krydderurter vi endnu manglede – og som vel at mærke trivedes i halvskygge.

Så jeg hentede et par ekstra fundablokke (vi har en lille stak liggende), og fik dem linet op. Vi fyldte perlesten bagved, så der ikke ville komme jord helt op ad skurets væg. Og da vi så kort tid efter var ude i det fantastiske Stige Blomster, købte vi ind til vores nye “mini urtehave”.

Brøndkarse, kørvel, rød skovsyre og løvstikke. Og en enkelt tomatplante.

Her en måneds tid efter kan vi konstatere at det hele vokser, så det vælter ud over det hele. 👍

I mellemtiden var jeg også kommet til at købe lidt flere stiklinger end vores højbede kunne indeholde, så jeg var nødt til at anlægge en lille kålgård også, med savoykål og romanesco kål, samt et par enkelte voksbønner. Og kort tid efter stod jeg med otte gamle kartofler, der var begyndt at spire… Så vi udvidede igen med et lille bitte kartoffelbed.

Og resten af pladsen såede vi græs på…

BEHOLD! Et nyt stykke have indtaget og gjort brugbart

Det greb ligesom lidt om sig… Men det er også fedt. Nu får vi mulighed for at prøve at dyrke endnu flere planter end vi havde regnet med i år. Og udsigten fra vores bagdør er også markant forbedret. Win win!

Og nu venter vi så bare på bruseren. 😊

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *