Ja, når man køber et hus til 53.032 kr. kontant, så må man som bekendt også forvente at der ligger en del arbejde foran én når det kommer til rent faktisk at gøre det beboeligt.

Vi er kommet rigtig langt over de sidste fire år. Men en enkelt tilbygning voldte os kvaler.

Hvad i alverden skulle vi dog stille op med den gamle, faldefærdige og edderkoppe-infesterede udestue?

Ingen af os havde lyst til at bruge den som udestue. Eller til at opholde os i den overhovedet. Så i fire år blev den kun brugt til opmagasinering af alle de ting, vi ikke lige havde noget andet sted at stille under renoveringen.

Efter tømning – før renovering

Men så her i foråret, da så vi lyset.

Vi har talt om at lave værksted i den gamle garage. Men fordi den er sunket og ligger så dybt at den bagerste del bliver oversvømmet om vinteren, vil det kræve at der støbes nyt gulv. Og desuden skal der også lægges et nyt tag. Så det er med andre ord et større projekt at kaste sig ud i.

Men vi havde nu engang virkelig brug for et værksted. Vores værktøj har hidtil befundet sig liggende i en stor bunke i fyrrummet, så vi har kæmpet med at finde det, vi skulle bruge. Og et ordentligt arbejdsbord har vi også virkelig manglet.

Men udestuen brugte vi jo alligevel ikke til noget. Den ligger klods op ad huset – på grundens højeste punkt – så oversvømmelse er ikke en risiko. Og eftersom den ligger klods op af vejen, ville det egentlig være rart at få lukket af, så folk ikke kan glo ind på vores ting.

Som sagt så gjort.

Det blev dér værkstedet kom til at være. Lidt endnu, i hvert fald.

Hvordan gjorde vi?

Først blev rummet tømt for gamle møbler, plastikjuletræer og hjemmeværnsuniformer. Og hvad vi ellers havde fået stoppet derud.

Derefter blev siderne isoleret, pakket ind i plastik og der blev opsat spånpladevægge. Gulvet blev jævnet ud, og der blev lagt plastik og spånpladegulv.

Og så kom vi til den sjove del. Der blev opsat en bordplade i hele rummets længde langs den ene endevæg. Under den blev der lavet hylder til kasser, som vi kunne sortere værktøj ud i.

Og langs en anden væg byggede Jonny et kæmpe stativ til opbevaringskasser. Så nu har vi faktisk mere opbevaringsplads end før. Hvilket er fantastisk! 👏

Vi satser på at konstruktionen kan holde cirka 5 år, til vi får lavet et mere permanent værksted i garagen.

Og nu kommer resten af renoveringen forhåbentlig til at gå lidt lettere. Nu hvor vi har et sted at arbejde, og ved hvor alt værktøjet befinder sig. 😉

Billeder af processen

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.