Det er snart et halvt år siden vi gik i gang. Og nu er vi halvvejs. Den gode nyhed er, at vi har nået at få isoleret inden vinteren. Men den dårlige nyhed er, at der stadig er længe til vi kan bruge rummet ovenpå.

Det har været / er stadig et kæmpestort projekt. Og derfor går der stadig lidt inden jeg vil kunne vise slutresultatet. Men i betragtning af hvor meget arbejde vi allerede har lagt deroppe, syntes jeg at det var på tide med en update om ikke andet.

Lad os tale lidt om udgangspunktet…

Tidligere har førstesalen været delt i tre rum: Et soveværelse, et syrum og en mikroskopisk mellemgang. Væggene imellem dem var imidlertid ikke meget mere end pap, og der var stort set ingen isolering ud mod taget.

Derudover var der som gulv lagt gamle aviser og beton.

Og eftersom der havde været soveværelse i den ene halvdel, stod radiatoren selvfølgelig midt ude i rummet.

Så der var nok at tage fat i.

Her er vi gået i gang med at bryde ned.

Vi startede med at få pillet de gamle skillevægge og skråvægge ned. Dernæst få afmonteret radiatoren og brækket betongulvet op. Heldigvis lå der nogle solide nok planker nedenunder, som vi kunne lægge et nyt gulv ovenpå.

Forstærket tagkonstruktion og nye vinduer

Derefter var tanken at vi ville forstærke tagkonstruktionen – så vidt muligt. Det kan I se på billederne herunder:

Der understøttes og forstærkes tagkonstruktion.
Nye spær og hanebånd hele vejen ned…

Der kom nye spær op, og derefter nye hanebånd, der samtidig blev løftet en del for at øge lofthøjden. Tanken er at det nye loft skal laves til kip med synlige hanebånd, og det var selvfølgelig også endnu en grund til at sætte nogle nyere, pænere hanebånd op.

Derefter skulle vi have sat skråvinduer i. Det har der ikke været tidligere – der har kun været et vindue i den ene endevæg, og en altandør ved den anden.

I den forbindelse fandt vi ud af at vores hus har asbesttag. Ikke den bedste nyhed at få, når der står en tømrer og er klar til at sætte to splinternye Velux vippevinduer i. Det forsinkede lige processen, at vi først skulle pille hele tagplader ned og købe nogle nye (fiberbeton) erstatningsplader. Men til sidst kom vinduerne da i, og det gjorde underværker for lyset deroppe.

Skråvinduer på begge sider (og nye tagplader omkring).

Gulv, isolering og skråvægge

Det er så her vi står nu. Der blev lagt spånpladegulv ovenpå plankerne, så der er et fint jævnt underlag nu. Derudover har vi fået isoleret begge skråvæggene, samt lavet dampspærre og trukket ledninger. Det er planen at vi skal sætte fire LED indbygningslamper op – jævnt fordelt mellem skråvinduer og endevæggene. De er indkøbt, og ledningerne trukket – så nu mangler vi bare at få væggene færdige så de kan sættes op.

Der er sat 2 lag gipsplader op på den ene skråvæg, og vi er i gang med det andet lag gips på den anden skråvæg.

200mm isolering, dampspærre, ledninger, forskalling og yderligere 50mm isolering.

Så vidt så godt. Der er nogenlunde isoleret, så vi kan gå vinteren i møde med relativ ro.

Men der mangler stadig rigtig meget. Endevæggene mangler. Der skal lægges gulv. Der skal spartles og tapetseres og males. Der skal sættes lamper op. Blandet andet.

Så vi når nok hen omkring nytår før vi for alvor kan bruge rummet.

Og hvad er det så meningen, at vi skal bruge det til?

Primært hobbyrum. Der skal være atelier / værksted i en del af det. Og derudover skal vi have et anlæg (pladespiller) og vores store højttalere derop, så vi kan få afspillet noget af al vores musik (der efterhånden udgør en ganske stor samling) i ordentlig kvalitet.

Det bliver super fedt når vi kommer dertil. 😀

Udgivet i: Hus

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.