Vi skal giftes om godt en måned, og i den forbindelse er vi flere gange blevet spurgt hvornår folk kan forvente en ønskeseddel. 🎁

Svaret er, at vi teknisk set allerede har trykt en ønskeseddel på indbydelsen. De fleste kan bare ikke genkende, at det er dét der er tale om. Den består nemlig kun af to ønsker: 1) Penge at renovere hus for, og 2) Oplevelser. Med andre ord, ikke noget der kan pakkes ind og ud.

Og åbenbart er det ikke alle der mener, at det tæller som et “rigtigt” ønske, hvis det ikke er en fysisk genstand man henter i en butik og kommer kulørt papir omkring.

Så hvorfor har vi ikke bare fundet på en liste af genstande og sendt den ud til folk, som nogen åbenbart forventer af os?

Hvorfor skulle vi dog det?

Ja, hvorfor? 🤔

De, der kender denne blog ved at den nogen gange – blandt andet – beskæftiger sig med minimalisme. At vi skiftevis morer os og fortvivles over andre menneskers hovedløse overforbrug.

Så i hvilken del af vores hjerner skulle idéen opstå, med at skrive en liste over meningsløse ting som folk kan give os til vores bryllup?

Og hvad værre er: Hvad skulle den liste dog også bestå af? Der er så vidt jeg kan se kun to muligheder:

1) Skriv en liste over ting vi virkelig ønsker os og har brug for – der alle er så dyre at de fleste gæster hverken har råd eller lyst til at købe dem

Eller, bedre endnu:

2) Skriv en liste over ting der er så billige, at vi selv allerede havde købt dem, hvis vi egentlig ønskede os dem. Dvs. en liste af meningsløst lort, der bare vil fylde i vores lille hus, indtil vi sælger dem / giver dem væk til andre eller smider dem ud

Jeg har set en del ønskesedler lavet af andre, og de ser også ud til i det store og hele at passe til de angivne kategorier. De fleste ligger i kategori 2.

Så hvorfor egentlig gøre det?

Hvorfor dog ikke droppe den ligegyldige tradition, og bare skrive at man behøver XYZ, men at det er helt fint hvis folk ikke har råd til det, og at det er en gave i sig selv hvis de møder op og er med til at fejre én?

Er der virkelig nogen der glæder sig til at pakke en masse ting op, som de ikke har brug for?

Det fatter jeg i så fald intet af. 😂

Så vidt jeg kan se, og det står der jo også i overskriften, så inviterer en ønskeseddel bare til meningsløst overforbrug. Endnu mere meningsløst overforbrug. Det er en opfordring til folk, om at købe én en masse ting, man ikke ønskede sig nok til selv at købe. En masse ting der kan fylde op i hjørnerne, og samle støv. En masse penge spildt, og mere rod.

Nej, det vi ønsker os – og som vi også skrev i indbydelsen – det er præcis to ting: 1) Penge at renovere videre på vores hus for (og så kan folk jo selv bestemme størrelsen på “bidraget”, eller 2) Oplevelser, hvilket er en mulighed for at være kreativ – og hvis man er rigtig kreativ helt slippe for at skulle have penge op ad lommen ved at arrangere noget selv. 😉

Og i begge tilfælde er det ønsker, som vi får noget ud af, vi kan glæde os over i mange år fremover. Hvadenten det er endnu et rum der bliver renoveret færdig, eller en vandretur / picnic / Tivolitur / ballonflyvning / whatever at se tilbage på.

Det forekom os indlysende at det var det rette valg.

Og selvfølgelig må folk da selv om, hvordan de vælger at holde en fest eller skrive en ønskeseddel. Men personligt må jeg bare erkende at dét med ønskesedler er endnu et område udi menneskelig adfærd, jeg aldrig kommer til at forstå. Eller gider at imitere. 😁

Det vigtigste må vel være om man får en ordentlig fest ud af det. Og det skal vi nok klare – gaver eller ej. ✨🎉

Det dér med en ballonflyvning ville faktisk ikke være så ringe… 😂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.