Shakshuka er en israelsk morgenmadsret, der kort beskrevet består af pocherede æg i en krydret tomatsauce med grøntsager.

Dejligt mættende, let at lave og med et eksotisk twist takket være krydderierne, er Shakshuka simpelthen en herlig måde at starte dagen på.

Opskriften er tilstrækkeligt til fire personer – formentlig. Vi var nu kun to om at spise det hele her i huset… 😋

Ingredienser

  • 2 spsk. rapsolie
  • 1 løg
  • 1 squash
  • 1-2 peberfrugter
  • 2 fed hvidløg
  • Koriander
  • Spidskommen
  • (Røget) paprika
  • Cayennepeber
  • 1 dåse tomatpuré
  • 1-2 dåser hakkede tomater
  • 4 æg
  • Salt og peber

Fremgangsmåde

Snit løg og hvidløg fint, og sauter dem i olie på en pande.

Snit squash og peberfrugter fint, og kom dem på panden sammen med krydderierne.

Lad det stege til det bliver tørt.

Tilsæt tomatpuré og lad det simre cirka to minutter.

Tilsæt de hakkede tomater – 1 eller 2 dåser efter behov.

Lad retten simre i cirka 10 minutter.

Når retten er tyktflydende nok til at det kan lade sig gøre, lav 4 fordybninger i tomatsaucen.

Slå 4 æg ud i fordybningerne. Læg låg på panden, og lad det stå i cirka 5 minutter, til hviden er fast og blommerne er flydende.

Server retten som den er, med fladbrød til – eller på ristet toastbrød.
Pynt evt. med frisk koriander hvis du hører til dem, der kan lide smagen. 😁

Bemærk at du skal holde øje med retten når æggene er kommet i, da der kun er ganske kort tid fra at blommerne er flydende og til de bliver faste.

Og grunden til, at jeg ikke skriver mængde på krydderierne i opskriften er, at det jo er en smagssag hvor meget du ønsker at bruge. Smag jævnligt til mens du laver maden fremfor kun at smage på det lige inden servering. Så rammer du nemt den rette balance, som passer til dine egne og din families smagsløg. 😉

God appetit!

Det færdige resultat – på ristet toastbrød

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *