Det skal ikke være nogen hemmelighed at vi her i huset – efter at vores hjemmedyrkning af østershatte er blevet kronet med held – er gået lidt amok i svampeopskrifter.

Stegte østerhatte med rosmarin og hvidløg. Østerhatte på leverpostej. Østerhattepizza. Svampesauce med bacon og østershatte. 🍄🥓

Og sidst men ikke mindst: Verdens mest dekadente sandwich.

Saftig, sprød og lækker… Sandwich med østerhatte og bacon

Idéen opstod fordi vi havde overskud af vores sauce med østerhatte og bacon. Og dertil en håndfuld østerhatte i overskud der skulle bruges. Så… hvorfor ikke?

Ingredienser

  • Overskydende svampesauce
  • Ca. 200g østerhatte
  • 1 pakke bacon
  • 4 skiver toastbrød
  • Pikantost
  • Salt, peber
  • Timian
  • Smør

Dette rækker til to portioner.

Fremgangsmåde

Start med at brune svampene i smør. Smag til med salt, peber og timian.

Varm derefter toastbrøddet i resterne af svampesaucen.

Samtidig med at du varmer brøddet steger du bacon.

Når brød, svampe og bacon er klar, lægger du svampene som fyld mellem 2 skiver toastbrød. Oven på brøddet kommes pikantost og der toppes med bacon.

Server evt. sammen med spejlæg.

Opskriften kræver selvsagt at man ligger inde med noget svampesauce, og helst en god tyk én af slagsen med masser af svampe, bacon og krydderier. Men man behøver selvfølgelig ikke at gå så vidt som vi gjorde her i huset, og starte med selv at dyrke svampene. 😁

Jeg vil vove den påstand at vi i det hele taget er gode til at bruge rester i vores madlavning. Men denne gang overgik vi virkelig os selv.

Det er den lækreste sandwich vi nogensinde har fået. Dejligt saftigt fyld, dejlig sprød skorpe på brød samt bacon, og smagen… ✨🎉

Nu må vi så bare vente til der spirer nye østerhatte frem, så vi kan gentage succesen. 😋

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.