Der har hele tiden været en altan til vores hus. Det er en metalstruktur, der har været boltet til væggen. Den var tilgængelig fra førstesalen via en gammel altandør, der var ved at gå i opløsning.

Jeg havde aldrig selv stået på den, af den simple årsag at brædderne for længst var rådnet op, og der var lagt et midlertidigt underlag ud ovenpå dem, for at forhindre det hele i at splintre under fødderne på én.

Men som nogen måske ved (og som der snart kommer et separat blogindlæg om) så er vi i fuld gang med at renovere løs på førstesalen (yay!), og i den forbindelse skulle vi bruge altanen fordi det var den letteste vej at få affald ned og materialer op. I den forbindelse opdagede vi at metallet faktisk var gennemtæret, og at det kun var en enkelt bolt ud af tre, der stadig havde fat i murværket!

Sådan så altanen ud før

Nu var gode råd (potentielt meget) dyre.

Vi ville egentlig gerne beholde altanen, men var ikke rigtig i stand til på egen hånd at gøre noget ved sagen.

Heldigvis var hjælpen nær. Min far tilbød at svejse os en ny ramme til altanen, som rækværket bagefter kunne svejses fast på igen.

Som sagt, så gjort. Den nye ramme kom op, blev sat forsvarligt fast (heldigvis havde stolperne ikke taget skade) og rækværket svejset på igen. Der kom nye lærketræbrædder på – og så blev rækværket ellers børstet ned med en stålbørste for at slippe af med det værste snavs og rust, hvorefter det fik en gang rød maling.

Det nymalede rækværk på altanen

I samme forbindelse fik vi selvfølgelig også sat en ny altandør i, eftersom den gamle dårligt kunne hænge sammen og vinduerne var begyndt at falde ud. Vi fandt en brugt terrassedør der passede i bredden, og som vi kunne få for godt 400 kr. Den var ganske vist en del højere end den gamle, der – tillige med alle andre døre i huset – var betydeligt lavere end hvad der er standarden i dag. Så vi var nødt til at fjerne noget af mur – og træværket for at få plads til den. Til gengæld holder den tæt, og hjælper meget til at få isoleret huset ordentligt. 👍

Så det var endnu et kapitel i vores ongoing renoveringsprojekt. Næste skridt er at få førstesalen færdig indvendig. Og det vil I snart komme til at høre mere om. 😉

Udgivet i: Hus

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *