Jeg har en bærbar computer, der efterhånden er fire år gammel. Den er super hurtig og nu hvor den én gang for alle er sat korrekt op med makroer, genveje, de rette versioner af alle de værktøjer jeg som programmør har brug for – så er jeg ikke meget for at skifte den ud.

Så det, mere end nogen tanker om hverken penge eller miljø, fik mig til at henvende mig hos PC Odense for et par måneder siden, da den begyndte at skrante.

Blæseren kørte på fulde drøn, og det lød tilmed som om den skrabede mod noget.

For cirka 1000,- kroner fik jeg en renset og repareret computer med hjem. Ny blæser, ny kølepasta, og en kemisk rensning havde den fået.

Og den var fuldkommen lydløs igen.

Så da batteriet begyndte at hæve op en måned senere var der ingen tvivl i mit sind om, hvad der skulle gøres. To dage senere havde jeg igen igen en splinterny computer.

Så nej, folkens. Det er ikke nødvendigt hele tiden at smide ud og købe nyt. Få repareret dine ting. Det kan godt betale sig. Både for din pengepung, og for miljøet.

Når en programmør (og skabs-gamer) kan klare sig med en fire år gammel bærbar – så kan du nok også.

Du kan som regel kende en programmørs computer på klistermærkerne. Nogle er fra konferencer vi har deltaget i – andre er teknologier, vi bruger.

Og så er vi endda ikke kommet til Jonnys computer, der nærmest er et samlesæt han engang imellem piller noget ud af, og sætter noget nyt i når han synes han er ved at nå en flaskehals i forhold til ydeevne… Men det er så lang en historie, at det hellere må blive et separat indlæg. 😁

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.