Jeg læste en bog for nylig der virkelig tog mig med storm. Den indeholder i princippet kun én ting: Almindelig sund fornuft i forhold til privatøkonomi.

Der er tale om “The Richest Man in Babylon” af George S. Clason.

Ganske kort opsummeret går den ud på: Spar 10% af din løn op, og invester det i aktiver, der kan generere passiv indkomst til dig. Hvis du gør det, vil du over tid se din formue vokse.

Som sagt: Ikke andet end almindelig sund fornuft.

Ganske vist ville jeg anbefale at man – selvfølgelig afhængig af indkomst – skulle spare noget mere end 10% op. Men det må jo være op til den enkelte at vurdere. 😉

Det koncept som jeg vil introducere her, og som jeg håber vil give dig inspiration til at få struktureret din privatøkonomi bedre, er følgende: Betal altid dig selv først!

Hvad skal det sige?

Jo – du bruger din indkomst til at betale for en masse ting. Der er de faste udgifter. Der er afdrag på gæld. Der er mad. Der er forbrug. Alle disse ting indebærer at du betaler andre mennesker, ud af din egen indkomst.

Betal altid dig selv først.

Det, du betaler dig selv, er de penge du vælger at sætte til side som opsparing eller vælger at investere. Det er de penge, du beholder. Alt andet ender i andres hænder end dine.

Tænk lige over det engang.

Hvor stor en del af din indkomst synes du egentlig, at du selv har fortjent? Hvor stor en andel af dine i nogen tilfælde surt tjente penge, synes du at du vil give til andre?

Betal altid dig selv først. De penge du vælger at sætte til side, spare op eller investere, er de penge du betaler DIG SELV.

Der er ingen tvivl i mit sind om, at det burde være den største andel.

Men 10% er trods alt bedre end ingenting. Og afhængig af din situation kan selv 10% jo selvfølgelig være meget.

Hovedsagen er, som altid, at du tænker over hvad du bruger pengene på. For hvis du ikke har kontrol over dine penge, så vil de kontrollere dig.

Og hvis du skulle have lyst til lidt tankevækkende men ikke alt for højtravende godnat læsning, så kan du finde “The Richest Man in Babylon på Saxo ved at følge dette link.

(Og nej, det er ikke en sponsoreret artikel – jeg synes faktisk bare det er en rigtig god bog. 😁)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.